Gunyoles

ns llevem d’hora per esmorzar, i anar a Gunyoles a les Caves i vins de Cusco Berga.

Entrem i comencem la visitar en el balco, on nos mostren una roca que es famosa, per que allí celebren el pessebre vivent després passant per les caves i per gentilesa de Aneto lis donem una tassa de caldo. Ens diuen: que estem en el massís de Garraf i davant de nosaltres, si el dia fos clar, veuríem el mar de Sitges, però la calitja i estar rodejat de focs, es impossible. Ens mostren unes parres, protegides en una espècie de collaret, contra la papallona que lis fa mal, estem parlem de agricultura ecològica.

També es expliquen per que han fet la cava allí en ves de la vinyes, i es que diu: que es terra calcaréa, que mantén be la temperatura dels vins i els caves, i retarda una mica la fermentació.

Baixem al primer pis ja notem la temperatura mes càlida, allí veiem els pupitres per posar les botelles ho fan tot manual, seguim baixen al tercer pis, allí nos mostren una pel•lícula de les vinyes, de la festa  de Vilafranca, del prego dels Tricicle.

Es diu: fins a on arribava el mar. I que han trobat un jaciment arqueòlogic

Pugem i ha sobre de uns bidons, hi ha olives, chips,formatge i fuet ens donen a provar un vi blanc, sec 12 º, te molt de cos, després un rosat, ens pregunta la graduació i tots en equivoquem 14º, seguim amb un negra, el olorem i després el airegem i com milloren els aromes. També es mostren la qualitat dels taps que recuperen les seves forma original: i al final un cava les seves bombolles molt petites, i pugen super vertical, no tenen sulfits per això no donen mal de cap.

Tenim una reserva a Sant Sadurní d’ Anoia a la Cava de Sergi, sorpresa, no hi lis va la pagina www. No tenen el menú degustació pel covid, en tres anys no han canviat res. Desil•lusionats ens anem. Acabem en la Casa Joana dinem bé i ben atesos.

Continuem cap  Barcelona, per que a las 5.30 tenien una visita a la Casa Ametller. Sorpresa, els tiquets els localitzen mes aviat, que jo en el movil, pugem al primer pis i nos donem un protector per les sabates, el terra es original del 1908.Som en la mansana de la discòrdia on les cases competir per el luxe, al costat mateix de la casa Batlló. Aquesta es sòbria, les seves llampares elèctriques espectaculars. El pis de 600 m.

uadres per dos persones es esplèndid, el menjador, la font la habitació de la seva filla Teresa, cosidor. La habitació de ell, sorprendrem el llit individual, ja que ell es va divorcia, als 6 anys de casat, i la seva filla va anar a viure en ell als 7. El seu despatx, per les visites mes intimes, ja que era un fabricant del xocolates Ametller.

Al morir sense descendència, se ha convertit en una fundació . La visita la hem fet en àudio- guies, Baixem per l’escala de servei de mabre.

A la planta baixa hi ha la botiga dels xocolates que ara son del Simon però conserven el format original, degustem i veiem la terrassa, que donar a la terrassa de Casa Batlló.

Un dia molt complet acabem a Blanes buscant una mica de fresca.

A mi nomes me queda deixar-te el meu somriure per la setmana. I si t’agrada. Comparteix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: