Corpus

Bé abans celebraven Corpus, en dijous ara sols es fa ballar el ou. I ho celebrem el diumenge amb les catifes de flors, les mes importants son les  de Sitges,  mes també se fen altres llocs, Blanes. Pel mati comencen a fer-ho, els veïns dels carres i a la tarda vam anar a veure-les estaven dedicades als 50 anys de Focs Artificials de Blanes que amb això de la pandèmia no se han fet en dos anys.

També han tornat les festes del barri, Can Portes va fer un sopar a la fresca amenitzat pel grup Nabac , la gents respon i te ganes de fer coses i divertir-se.

L’ajuntament, també fa coses i ara promociona el port visita cultural i la subhasta de peix. Ho organitzava Grenyal.

orpresa quant arribem, la noia, que organitzava el grups, va tindre un goig per coneixer perquè em tenia fixada pel Facebook. Dos grup el mes petit els dels catalans amb un guia holandes, però amb un bon  nivell de Catalán. Ens van di: que feia milions d’anys les plaques tectòniques van forma Europa al col•lacionar  van sortir els Pirineus.

Els romans van començar a dir, Blanda d’aquí Blanes, i la costa Brava que comença en la Palomera i acaba  en els Pirineus o al reves.

Desprès es fa fer el port, mes tard en van engrandí, per fer  el port esportiu. Com el van fer entre dos murs plens de sorra quant, va vindrà el temporal Gloria, el va obrir.

Després ens va parlar de la gran feina que feien les confraries, controlen els preus dels gasoil i pagant-lo mes tard, el IVA i  seguros. No tens hora de sortida , mes si arribes mes tard de les 6. Cinc minuts al dia següent surt una hora mes tard

. També ens va di lo del canyó  submarí de la gamba, que surten quant la sorra esta moguda. Les barques de llum que surten per la nit i atrauen les sardines. Ens va ensenyar una ret petita com exemple de la pesca d’ arrossegament. Del perquè estava allí L’escola de estudies avançats del mar S’agulla per les meravelles que hi ha en el fondo i la importància del canyó de Blanes patrimoni natural de la Costa brava.. Després vam anar a la subhasta del peix que es diu Holandesa, perquè començen amb el preu mes car i va baixen, ara se fa tot pels mòbils, abans es cantava i cada barca   tenia una senyal.

Veiem la subhastà i ens inviten a una copa de cava Sesvers, i als menuts un gelat, que amb la calor que feia venia de gust.

Surtim ens enterrem que el pàrquing del port els residents tenen descompte.

A mi nomes em resta deixar-te el meu somriure per la setmana. I si t’agrada. Comparteix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: