La revetlla de Sant Joan, a pesar que tenim nou govern, els presos politics i exiliats estan presents, en aquestes dates, en el record dels llacets grocs. Ara estan mes a prop (a Catalunya) però en presó preventiva.
Fer masses, desfogar els nervis. I clar per Sant Joan a fer una massa mara per fer una coca de pinyons sense sucre, i per cert molt bona.
Bao buns negres amb calamars. Entrepà negra amb calamars.
Ingredients:
Dos calamars, frescs 200 gr.
Un all
Julivert
30 gr. d’oli d’oliva
Una mica de sal
Pel Bao buns
100gr. de llet
1 sobre de tinta
25 gr. de llevat frecs
130 gr. de farina de força
Una mica de sal
Una cullera de llavors de sèsam
500 gr. d’aigua
Preparació:
Neteja els calamars sense traurà la pell i talles en rodanxes.
Posa en el vas de la Thermomix el all, 3 seg/vel 7 i sofregit 5 minuts varoma/vel 1. Posa els calamars 10 min/Varoma/vel.1. posa-ho en un bol i reserva. Neteja el vas.
Anem pels Bao buns
Posa en el vas la llet, la tinta i el llevat 2minuts/37º/vel 2. Afegeix la farina i la sal 10 seg. progressivament 1-4 i amassa 2 minuts vel espiga. Forma dos pilotes a sobre de dos quadrats de paper de forn i posa l’aigua en el vas, posa la varona en las bolasi programa 20 minuts/varoma/vel 1.
Espera que es refredi hi talla-les i posa els calamars. I a menjar que ja tens salivera.
A mi nomes me resta dir-te que el 21 comencen les festes de Santa Ana, patrona de Blanes.
I com sempre et deixo el meu somriure i t’animo a que faigs masses. I si t’agra comparteix.
Vaig preparar la massa per la coca de Sant Joan, sempre treballant sense sucre i la veritat es que surten molt bones.
Deixa un comentari