Masses que desfogan

La revetlla de Sant Joan, a pesar que tenim nou govern, els presos politics i exiliats estan presents, en aquestes dates, en el record dels llacets grocs. Ara estan mes a prop (a Catalunya) però en presó preventiva.

 

Fer masses, desfogar els nervis. I clar per Sant Joan a fer una massa mara per fer una  coca de pinyons sense sucre, i per cert molt bona.

Bao buns negres amb calamars. Entrepà negra amb calamars.

 

Ingredients:

Dos calamars, frescs 200 gr.

Un all

Julivert

30 gr. d’oli d’oliva

Una mica de sal

Pel Bao buns

100gr. de llet

1 sobre de tinta

25 gr. de llevat frecs

130 gr. de farina de força

Una mica de sal

Una cullera de llavors de sèsam

500 gr. d’aigua

Preparació:

Neteja els calamars sense traurà la pell i talles en rodanxes.

Posa en el vas de la Thermomix el all, 3 seg/vel 7 i sofregit 5 minuts varoma/vel 1. Posa els calamars 10 min/Varoma/vel.1. posa-ho en un bol i reserva. Neteja el vas.

Anem pels Bao buns

Posa en el vas la llet, la tinta i el llevat 2minuts/37º/vel 2. Afegeix la farina i la sal 10 seg.  progressivament 1-4 i amassa 2 minuts vel espiga. Forma dos pilotes a sobre de dos quadrats de paper de forn i posa l’aigua en el vas, posa la varona en las bolasi programa 20 minuts/varoma/vel 1.

Espera que es refredi hi talla-les i posa els calamars. I a menjar que ja tens salivera.

A mi nomes me resta dir-te que el 21 comencen les festes de Santa Ana, patrona de Blanes.

I com sempre et deixo el meu somriure i t’animo a que faigs masses. I si t’agra comparteix.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaig preparar la massa per la coca de Sant Joan, sempre treballant sense sucre i  la veritat es que surten molt bones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: