Camprodom

Començar el cap de setmana amb un error, que va impedir gaudir de la coral Vesna composat per 56 nenes i 4 nens russos que en breu actuaran al Palau de la Musica de Barcelona.

Arribem a Camprodon i ens dirigim a la oficina de turisme, per orientar la nostre visita, i conèixer millor aquesta vila.

Hem començat per una visita guiada. Començant en la plaça del Carmen,explicant la posició estratègia de Camprodon d’entrada i sortida de fronteres i pels rius Ter i Ritort.

Comencen en una mica de historia rapida al segle O quant se feia una església, el espai del costat es considerava segur. Saltem al segle X,quant el rei volia el poder (Jaume I) i l’església també, el rei si instal•lar en un poble del costat Ral, i l’església cedeix, per que Camprodon perdria privilegis.

Segle XI, li concedeixen el dret de fer mercat, cosa que fa tots els pobles pròxims vagin a vendre allí. Com el prat era rodó d’això creuen que li be el nom. El seu escut composant per una senyera, la corona de real i un punt verd, del prat.

Segle XIX, la gent adinerada de Barcelona, encapçalada pel  Doctor Robert (metge que recomanava el aire pur de les muntanyes, estaven en la època industrial), i alcalde de Barcelona vam construït unes cases nobles, portant la llum i molts avanços para Camprodon.

Les cases emplaçades en el passeig de la font Nova i el carrer Freixenet, desprès aquesta gent se va desplaçar a l’Avinguda Maristany. Aquesta avinguda es tan gran com la del passeig de Gracia de Barcelona.

També en el any 1939, va se el pas de molts republicans a França, buscant una carretera inexistent.

Seguim en la plaça de la Vila, amb l’ajuntament, un edifici que havia set un hotel, ara apartaments, i com curiositat una casa al mig de la plaça per un lític veïnal on va dicta sentencia el jutge de pau. També en aquesta plaça va néixer Isaac Albéniz.

Seguim pel pont Nou, i mes anècdotes: dos cotxes se han quedat encaixat, seguin el google. I la resta del call jueu.

Seguim pel carrer Valencia que abans volia dir corredor del castell i ara es el carrer comercial.

Acaben la visita en la plaça de l’església de Sta. Maria.

Al mati ens llevem d’hora per anar a Molló per agafar el bus gratuït Teisa per anar a Espinavell, per veure baixar els poltres, molta gent, molt ambient i et recomano venir el pròxim 13 de octubre.

Tota una experiència, també recomano reservar restaurants es difícil dinar per la gran quantitat de gent.

A mi nomes em resta deixar-te el meu somriure per la setmana. Si t’agrada comparteix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: