Mont Nature del Delta l’Ebre

Si Mon Natura també es de la fundació de La Pedrera, que abans havia sigut de Caixa Catalunya, quins temps.

Una guia ens va explicar que el Delta esta retrocedien, per les poques aportacions del Ebre, per lo canalitzat  que esta i per la sequera, en els anys tornarà a ser com al principi. Ens va explica que volien seca alguns llacs per fer arròs, però que uns joves es vam negar, i van fer el nou poble de Ebre.

També es va parla de les salines, del nèctar  que es la substancia que es posar en una espècie de musclos blanc i gegants, que estan amb perill de extinció.

Es va parlar del cargol poma, que nomes es devorat pel cranc blau que també es una espècie intrusa, però com ara el comercialitzant, tampoc soluciona el problema, vam veureu el ous dels taurons que son cuadret i en uns filaments. Els flamencs tenen el color rosat per que menjant un caragolet vermell, mes ells també es maquillen treien un suc vermell de cul, eixís son mes atractius per les femelles.

També van anar a la oficina de turisme de Reus, que venen unes polseres que serveixen per visita 4 coses a millor preu, allí esta la exposició de Gaudi, per la hora vam anar a la casa Museu del Vermut, la historia una mica deferent a Gandesa, però aquí van conèixer, 4 productes esta fet de vi blanc, sucre, alcohol i botànics, pot porta fins a 100 botànics por això no pot tindre denominació de origen, Miro,Yzaguirre Rofes   i Fot-li.

A la tarda vam anar al hospital psiquiàtric  fet per Juan Domènech i Muntaner, nomes es pot visita la planta dels distingís, o sigui la gent amb mes quartos, el va començar abans del de Santa Creu de Barcelona, esta ple de detalls la escala sense forat per no caure, sense passamans, son les mateixes rajoles, una taula de Billar americà que nomes es fen caramboles,  els vidres que semblen fàcils de trencar tenen ferro per dins, sempre podem veure el mar es com si estiguessin a un hotel. Hi ha una anècdota que diu; que el rei Alfonso XIII va anar un dia a veure-la, hi un malat que deia que un el rei ¿li va preguntar? ¿vostè qui es ? –El rei va contesta: i el pacient li diu de on? El Rei pensen en la polèmica va dir: de Anglaterra, el pacient va dir. A bé.

Reus te moltes coses per veure hi tornaren.

A mi nomes em resta deixar-te la meva somriure per la setmana. I si t’agrada. Comparteix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: