Agafo el metro baixo a Les Corts, vaig donar per sentat que aquella era la plaça de la trobada, sort que tinc el mòbil truco i apa¡ a camina cap a dalt, l’ajuntament.




Allí la guia ens documenta sobre el poble de Les Corts, el ibers ja treballaven les terres que eren molt bones, dels gods van passar pagina, els romans vam incorpora el bestia. Hi ha una escultura a un pagès que feia la farina mes bona, i el pa, per això als habitants de Les Corts se lis diu: panarres. En la façana de l’ajuntament veiem el escut en la corona de Felip V i l’espiga, entrem hi ha una exposició de com va passar a ser industrial. Però anem per pams, van fer un pacto amb Jaume I , que donarien menjar als soldats quando fueren a la guerra i quant vinguéssim, per això seria un poble franc, lluiré de impostos. La reina Elisenda es va fer un palau per aquet motiu, però també va aconseguí unir-lo a Sarrià, cosa que no va agradar als pagesos. Mes en un decret per tota Espanya, per ser un pobla independent tenia que tenir tres coses, ajuntament cementeri, i L’església. A mes era molt difícil anar a Sarrià sols hi havia camins romans.
El mòbil es va posar tonto i vaig tindre que anar un altra dia a fer fotos. A continuació, ja un edifici blanc, que es residencia de capellans quant se jubilan, casi al costat una casa molt maca que porta en plets mes de 10 anys , i se esta desfent, quant podria se de uso públic, casal escola.






Arribem a la casa dels Mas Deu tres germans molt rics que venien aigua ardent, Per això quant diuen: que se a format la de cal deu, no era perquè ballaven sinó perquè els cotxes de cavalls no paraven ni de nit ni de dia de transporta el licor al port. Quant entras pots veure un sòl hidràulic, després un roma, i els vitralls son l’àcid, que eren els mes difícils de treballar. Surtin veiem la casa de un germà que la va dona a un metge i capella que tractava als tuberculosos, davant hi havia San Joan de Deu, que era privat, en la casa posava als nens mes pobres.

Pugemen a on va ser el primer camp del Barça. Joan Gamper holandes esportista i ben situat, junts amb unes altres persones solvent van crear el camp del Barça el primer que camp que es podien seure, per això se les diu culers, hi havia molts pins on el jovent es pujava per veure el partit de franc. El primer partit del Barça va ser amb el Júpiter de Poble Nou, van posa el himne d’Espanya la gents va xiular tant que no es va sentir, i van manar al exili a Joan Gamper, al cap de sis mesos, va tornar sense cèntims ni amics, i va acabar suïcidant-se. Els colors del Barça venen de una creu de un convent que hi havia a on es ara la Boqueria. També allí hi ha el Pi mes vell de Barcelona.
Vam baixar per un parc Can Cuyas, desprès vam veure el carrer on passava el tramvia de foc, tardava 5 hores en fer un camí que a peu som 4, però clar amb les parades, i posar-li llenya.
També vam veurà la façana de una de es millors fabriques, treballaven nens als 6 anys i nenes als 4 pels seus dits petits, podien treballar 4 hores però feien 12 i sense cobrar. La Mancomunitat, ho va prohibit per que els nens tenien que estudiar fins als 14 anys , però Primo de Rivera o va suprimir fins que la CNT-FAI i el POUM, van fer la primera vaga i poc coneguda “vaga dels nens”. Vam veure el passatge Novella unes cases de cos (una biga d’ample per una i mitja de alçada) amb jardí era pels tècnics mes el telers no els deixaven dormir., vam acaba a la biblioteca de Can Rosses per dintre sembla una Fabricà.
A mi nomes me queda deixar-te el meu somriure per la setmana. I si t’agrada. Comparteix.
Deixa un comentari