La Basílica de Santa Maria del Mar

Bon dia ens trobem davant de la Basílica es esplèndida, i molt coneguda per un llibre “La Catedral de Mar” he de dir que a mi m’agrada molt però he descobert que res es correspon en la realitat.

En comencem per la paraula del Born, que tindrien que dir Arenal, Barcelona es va queda petita i les muralles es van tindre que obrir per dos lloc, un era el arenal. Per això van tarda 13 anys en fer els ciments de la Basílica, per que tot allò, era uns aiguamolls, els bastaixos que portaven les pedres, no les portaven de Montjuic, si no de un rieró que esta mes a prop, era gent que treballava pel menjar i dormir com la majoria.

La Basílica te els contraforts per dintre al estil francès, sols a la part de dalt es veuen.

Els vitralls son moderns, de 1960, els autèntics es van crema en la Setmana Tràgica, i en  la guerra del 1936, van caure moltes bombes, i va crema 15 dies, Com el rosetó també es modern també va caure maten algunes persones.

Entrem a dins on nos obren les llums per veurà el seu esplendor. L’0rgan el van dona uns monges de Vic i tapa el balco on escoltava el rei la missa, tenia un passadís que anava directa al palau, de la Plaza Palau que esta al costat, i quant sortirem veure’n les rajoles que ho tapen. Els contraforts que estan per dintre formen 33 capelles pagades pels gremis, per això no es la Catedral dels pobres, hi havien molts centims. Desprès van pujar al primer pis on tenien una perspectiva molt diferent. Quant vam baixar van descobrir per que es el Km. 0 de la ruta de Sant Ignacio de Loiola, (estava ferit en una cama i no li podien gaudir, li van dir: que a Barcelona hi havia una Verge Negra que feia miracles si tenies fe, es va curar i abandonar les armes).També en va crida l’atenció de la capella de Sant Aleix, (venia de família rica estava casat i ho va abandonar tot per dedicar-se a la meditació, quant va tornar el seu pare, no el va reconèixer i el va deixar a dormis a sota de unes escales i li donaven pa i aigua, quant va morir, al obrir-li la ma posava “para soc el teu fill, que et diu adéu”). També un vitrall dedicat a les olimpíades del 92, al mig els carres en els noms dels atletes. Desprès vam pujar 102 escales de una torra, i quines vistes de Barcelona.

Sortint vam passar per la casa de Gaudi, ens van fer gira i van contemplar la torre on Gaudi deia: quant sigui gran hem faré una igual.

Continuem caminant fins al carrer Malcuinat, i ens explica: que hi havia unes olles on bullim cap i pota es (el carro de l’escombraries, dit carro de la merda recollia tot els animal morts el posaven en una bossa i ho tiraven a les olles).

Desprès van anat a la  casa de la moneda, allí marcaven el nom de la persona, al final Felip V se va emporta a Madrid, i va posa la seva marca des de les hores porta la cara dels que manen.

Acabem en el palau Dalmases, una escalinata preciosa. Ara un tablao flamenco.

Di que tot els palaus eren casa de pagesos, per tindre palau es tenia que tindre titul nobiliari.

A mi nomes me resta deixar-te el meu somriure per la setmana. I si t’agrada. Comparteix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: