Canet de Mar

Ens vam trobar a l’estació de rodalies de Canet de Mar uns vam anar amb el seu cotxe, altres amb el tren.

Total de participant 31 perla qual cosa vam fer dos grup. El meu va començar per la casa d’estiueig de Puig i Cadafals,  es un arquitecte del   moviment Modernista, la volíen tirar a baix, mes la gent la va defensar perquè en el jardí havien jugat de petits i la va comprar La Caixa, que del jardí va fer un pati de operacions, mes endavant l’adquireix l’ajuntament, per fer l’oficina de turisme i un petit museu del modernisme.

El patí uneix dos cases, en una troben un munt del motllos, en guix, a escala que desprès trobem en molts edificis modernistes de Catalunya, fets per aquest arquitecte, que va estudia a Madrid, aquí nomes es feien mestres d’obra. Vam veurà també l’impremta del seu pare, molt avançada per l’època. El guia ens va explicar que els nens començaven a treballar als 7 anys, als 14 eren homes. També ens va explica que el Palau de la Musica de Barcelona el va deixar sense acabar, (era un arquitecte car)per que no tenien cèntims per pagar-li, hi li oferien acciones i ell no va accepta. També, que les cases tenien molt marcada les part dels homes mes sòbries, i les de les dones, amb colors mes pastels, com exemple la Casa Ametller a Barcelona.

Després vam sortit al carrer a veure unes casa a la riera de aquesta  època, la historia de el restaurant 6Q, del qual ja us he parlat, i nos va comentar l’aire monàrquic del arquitecte fen una corona a dalt, i la part religiosa, per primera vegada se utilitzen els maons, començava l’època industrial, que abaratia molt els costes. I també la forja, la diferencia de les baranes idèntiques fetes industrialment.

Vam acabar amb un dinar de germanor, en la terrassa del Gastro-bar.

Tornarem per que hi ha  molt patrimoni dels americans però això es una altra ruta.

A mi nomes me queda deixar-te el meu somriure per la setmana. I si t’agrada. Comparteix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: