Blanda,-ae

 Avui hem visitat les runes dels Pedres, mes conegudes com el turo dels Pares on molts blanencs han estudiat. Aquest estiu van estar excaven amb voluntaris, i la gent es queixava del helicòpters que treien les runes.

Aquesta tarda de ma de un arqueòleg ens ha explicat: a això era com un document, o com una partida de naixement, que  es pot di que Blanes ers una ciutat romana ara farà dos mil anys. Els romans van acabar amb els pirates, van apaivagar el mar por això era el Mare Nostre i la via mes rapida, tenia les muntanyes lluny per la Tordera es podia anar per les seves via Augusta a tot el territori. Les excavacions se han fet en extensió, el romans feien un planell i desprès construïen la ciutat, era quadrada tot en la mateixa mida, com el pla Cerdà de Barcelona no hem inventat res, utilitzaven una mida el colze, un van fe aquí a dalt perquè es veia de tots els llocs el seu poder, com el màrqueting d’ara. Van descobrir uns cases sense porta eren les tabernes lloc de ventes. Potser son  les runes mes petites que he visitat però les millor explicades, vaig entendre la feine dels arqueòlegs.

El dissabte vam anat a la sala de plens del ajuntament rebuda amb un nens vestits de romans saluden a les autoritats. La conferencia o presentació d’un llibre tractava dels àrabs, en fi no se que tenien que veure en els romans, això si crec que la historia ens la vam explicar molt malament, i això tot depèn del escriptor

Avui hem assistit a una xerrada de medicina romana con tenien els seus metges, els militars, els criats, per les parteres ja tenien una cadira llit en forma de lluna per que surtis el bebè. En oftalmologia ja feien operacions de cataractes amb èxit, amputacions, els instruments son molt semblant els d’ara, desprès va vindrà  l’època medieval i es va estanca la medicina.

Després hem sentit com era un centurió que no vol dir ejercit de 100 homes si no el cap, les tendes de pell de cabra dorment 8 homes llits calents, per que feien guàrdies, com feien el campament per descansar, perquè del seus vestit en fi molt interessant.

Aquí s’acaben les jornades romanes.

A mi nomes em resta deixar-te el meu somriure per la setmana, I si t’agrada. Comparteix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: