Barcino

Hola, desprès de una setmana de reflexions. Per fi surto cap a la Casa Batlló, son las nou del vespre, hi ha gent, tallen el Passeig de Gracia, i surt gent cap el mig, a mi me porten, llàstima de l’arbre, sols queda mitja hora…. La Guardia Urbana diu: els que esten enfront de la torre de projecció es desplacin  a la dreta carrer Aragó nosaltres no ens mouen,  surt un rellotge falten 4m4segons.

Una veu representa La Casa Batlló diu: fa 20 anys es va obrir al públic, mes de 20 milions de visitants, hi avui volem compartir amb tots en aquest Mapping, comença el espectacle meravellós, per un turc, i acaba projectar-ne la cara del Gaudi. Comencem a moure’ns com un riu, la estació de metro de passeig de Gracia tancada, seguim fins la propera, baixo, faig el transbord llarg, llarguíssim,  línea 3, estic molt cansada mes ha valgut la pena.

Sona el despertador, vaig amb temps, perquè el tràfic, serà complicat a Barcelona per una cursa, llegint el correu, han retrasat la hora a les 10.45, fotografio la Plaza del rei, hi vaig coneixem el grup que farà la visitar, Tots comenten que la jubilació es una època per descobrir la teva ciutat.

En primer lloc la guia ens situa La plaça del Rei, El salo Tinell, i en front la casa que estava a Via Laietana, hi la van traslladar aquí costums que feien, ara farà 1500 anys, segueix:. Els romans era un pobla lluitador, patriarcal i no li agradaven els pobres, ella ho diu en un altre noms però tan se fa. Barcino es va formar com ciutat residencial, pels soldats que van lluitar en el Cantàbric. Entrem al museu de historia, baixem per la ascensor, que poc m’imaginava jo, la ciutat romana que hi havia a sota, quin passadissos, anaven descobrim com vivien, com rentaven la roba, (en calç, orina) això ho feien els esclaus, desprès tenyien la roba, era un poble que cuidava molt l’ higiene, en les seves termes privades, o publiques, com preparaven el garum, el vi, d’aquí no era bo (no cultivaven) era a Tarraco, (Tarragona) que era capital de província, cosa que Barcino (Barcelona) era mes petita. El Imperi roma era tan gran que el Mediterrani li deien Mare Nostre.

Al final, es va dividir en dos el mes al sud era el mes dèbil, on va entra la religió del cristianisme, abans perseguida perquè deia que tots eren iguals cosa que no suportaven els romans, i menys preu als pobres, que van ser els primers de seguir-la.

Donem un salt a l’historia on parlem del bisbes, ja en cases mes grans que cobràvem els impostos, on la gent se casava, o millor la casaven, per interessos patrimonials, aquí comencem a puja escales per sortir a l’església de Santa Agatha, impressionant, on el comtes escoltaven la missa des d’alt, i tenia un passadissos per baixa r a combregar .

Passen al Saló del Tinell, on veien un altre maqueta de com va creixa la ciutat, no el podem visitar per que  hi ha un exposició. Aquí s’acaba la visita. Sorpresa per que no coneixia res, a la vegada te la recomano, amb guia per que es molt interessent.

A mi nomes en resta deixar-te el meu somriure per la setmana. I si t’agrada. Comparteix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: