La Barcelona de Felipe V

Vaig fer una visita comentada va començar,  la guia parlant del 11 de setembre que no celebrem una derrota sinó la resistència, de setge, que va ser fins  mort. Si estava la bandera vermella de guerra i després la negra fins la mort, en la plaça de Palau però com va començar tot.

Carlos II no tenia descendència, cosa era un problema la seva decència i en el imperi Francès  mes autoritari amb Lluis el sol, i l’Imperi Austrohungaro mes federal,  però això es com un joc de escacs, els Anglesos per donar suport als catalans fins que el rei, va morir i va vindrà Carlos III, el anglesos es van traïcionar  ja no nos van dona suport, per que tenien Gibraltar,  Menorca.

Carles III instaura la Cort fen importants concerts i actes culturals donant prestigi a la cort en tota Europa, fins que s’en va anar a Àustrica aquí es va quedar  la seva dona continuen la feina fins que  se va reunir en el seu marit. Alguns catalans van anar a Àustrica on el que tenien poder adquisitiu van estar be, els altres van anar a una zona anomenada  Nova Barcelona ,  uns aiguamolls on  molts van morir per infeccions i uns altres van anar Amèrica on van començar una nova vida.

Barcelona tenia un  exercit format pels gremis que quan tocaven les campanes cada qual anava al seu lloc a defendre, aquí en la plaça Palau trobem  un mastil  sense la senyera, (esta en reparació,) i el bust de General Moragues gran defensor i que va tindrá tres penes de mort, una el  van arrastrar pels carrers, una altre li van talla el coll, i per últim el van esquartera.

Un altre militar Villarroel el qual veien la situació volia negocia les capitulacions però, tots volien resistir, va ser jutjat i condemnat a un calabós de Galicia on a la nit pujada l’aigua fins la cintura, va morir paralític i com un gos.

En la rambla del Born ens va parlar que lis van treure totes les armes, nomes els van deixar un ganivet lligat a la taula si venien i no estava lligat els mataven. També lis van posa el impost del cadastre per 80 anys però desprès lis va agrada i ho van estendre a tota Espanya.

També vam veure l’església de Santa Maria del Mar o de les arenes per que ali arribava el mar. El Fosar de las Moreres on entercaven els morts que arribaven en una carreta com anècdota, nos va explicar: que el enterramorts no va enterra al seu fill per anar amb l’uniforme borbònic.

Els van fer destruir les seves pròpies cases, alguns van anar a formar el barri de la Barceloneta.

Quan van remodelar rodalies,(on va sortir el primer tren de la península cap Mataró) vam trobar les muralles i un baluard de defensa que es veu  millor des de un pàrquing.

Seguim la visitar en el Born era el mercat d’abastament de Barcelona i nos van situa en una maqueta les muralles de Barcelona, desprès quant vam baixar a vam veure el carres de com era Barcelona al 1714, Una casa on tenien un pou per escalfar el aigua i fer la bogada,  un bar o casa de joc on les homes en reunien, al  terra hi ha tauler de joc de les en raïa, una comuna . Les bales de canyó que van tira a Barcelona tres per habiten ¡una massacra!.

Disposaven de vaixelles per això es consideren algunes de rebutges per que van trobar moltes;  el tabac el fumaven amb pipes de baquelita, també prenien xocolata desfent-la en aigua  el recipient es dia: xicres, el cafè li va costa mes incorporar

Les dones no tenien lloc de trobada com te pots imaginar sols quant anaven a comprar o fer la bogada.

Be falten moltes coses però així també tindràs que fer la visitar per que conèixer el nostre patrimoni i de on venim es import.

Per acabar vam visitar l’oficina dels tres eurodiputats catalans, per pogué fer-les prec i preguntes sobra el Parlament  Europeu, això si que es democràtic.

A mi nomes me resta deixar-te el meu somriure per la setmana. I si t’agrada comparteix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: