Ajudes Humanitáries

Avui hem anat a Jambor, concretament a la nurseria Mandina Sambor, hem conegut uns nens super afectuosos. Tots els matins els compartirem amb ells, el grup de cooperants, pinta, les parets hi ha una noia que pinta molt be, i lis fa una elefanta i un arbre que desprès tots els nens posaran les seves mans per fer-li les fulles els cooperants desprès per que tinguin un record.

Els homes sobre tot un amb la brico, munten mobles fen un despatxat. Les dones que netegem una mica, criden per que surt una sargantana.  Lis cantem la cançó del Joan Petit, hi la canten al moment, a mi me costa repetir els seus noms en Mandigua i ells canten en tota facilitat en Català. Lis donem els ninots. Un dia lis fent pa de motllo en crema de xocolata, tots esperant el seu torn en paciència i en el seu lloc, cosa que m’ha al•lucina, per la edat que tenen 3 a 6 anys. L’últim dia xocolatada i melindrós.

Se lis ensenya l’anglès, no podem oblidar que el país era una colònia anglesa, i després estudiaran l’ensenyança obligatòria en aquest idioma. El projecta es fer un pou per que puguin tindre una mica de hort, i que les mares se incorporin al projecta. Aquesta setmana aniran un grup de metges voluntaris per veure com evolucionen els nens.

Si en tots els llocs es important tindre amics,  aquí es casi imprescindible. Un amic català ha muntat un for de pa “Barcelona” i ens va porta a Tujereng a conèixer un altra projecta “Fan Dema” en Mandinga (significa ajudat a tu mateix) una escola on entenen molt be el problema de les dones en Africà sotmeses l’home per raons culturals; aquí lis ensenyen a valorar- se i preparar-se per la vida del segle XXI, els seus projectes son molt agosarats, ara emprenent un  de recollida de escombraries orgàniques, fer abono, i vendre-li.

Pots  busca mes informació en les webs de Somriures Madina  Jambor i Fam Dema.

Desprès com no podia ser d’altra manera van Forn Barcelona, en  Sukuta, que distribueixes als hotels, i ens van donar el pa angles i la crema de xocolata pels nens.

Per la tarda feien turisme a BriKama tota una ciutat de mercadillo, estic cansada i en faciliten la cadira de un bar a “La mama” desprès al mercat de la fusta, un negra en fa vent per que descansi aquesta gent es molt amable.

Tanji  a on  esta el mercat del peix i es veiem con el fumejant en grans graelles. Com arribant els pescadors.

Senegambia es la part turística de Gambia on van dinen un grupet.

A mi nomes me resta deixar-te el meu somriure per la setmana.I Si t’agradar comparteix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: