Bon dia com saps, soc una fan de la revista Cuina, aquesta vegada a organitzat un tast, al carrer Aribau 177.
La botiga de vins es petita, mes entren a la rebotiga, despatxos, i una sala preparada pel tast.
El enòloga ens va instruir de com seria el tast. Cinc vins tres de blancs, dos de negre del alt Penedès i una sorpresa.

Els vins blancs de el Penedès, no son gaire vells, 2 anys, el preu de 5.9 a 11 euros, van observa la corona, el menis, el comportament de la llàgrima, molt interessant. Les vam olora, comparar.
Els vam tastar, sota les indicacions del enòlogo, la llengua en forma de cullereta per temperar-lo, estreny la llegua contra el paladar per sapiguem el seu sabor, aprofitant que es cau pels laterals de la llegua on teniment el sentit d’amarg, i al final a la gola.
En els vins negres lo mateix, em la curiositat que si fa olor de humit se li posa una moneda de cobra, (en el cava també) i canvia totalment.

La sorpresa va vindrà en el últim vi blanc del 74, sorpresa al obrir-lo pudia esta agre, mes no va se el cas. Groc intenses, i molt olorós tipus Jérez i el preu un euro on vam gaudir 15 persones a vegades trobes un gran vi en els calaixos de sota de les botiges, arrisques i gaudeixes de un tresor.
El dissabte, vaig anar ha un tast de cava pel enòlogo Antonio Menbrives, era en un gimnàs, tot jovent els mes gran nosaltres, com sempre siguin les instruccions del enòlogo, ja que aquí tots eren novells, sols per això era interessant, per veure s’ha de degustar (res de botellon).

Vaig aprendre que les copes no se han de posar al congelador, el aigua desmereix el producte, també com canviar de una copa de cava a una de borgonya no es pot guardar molt de temps i sempre de peus els taps indicant com ha fet malbé. Com canvia el sabor, del cava . També un reserva de cinc anys, que s’ha fet per celebrar el centenari de la marca Laviret. Mes groc i sabor de mantega. Per finalitzar proven el vermut, fet en herbes que recorda la ratafia.
També ens va explicar el projecta del cava dins del mar, aquestes botelles suposo que seran boníssimes per que rasquen molt a la butxaca, (185 euros).
I una mica tart arribar el post desitjant-te que t’agradi. Et deixo el meu somriure per la setmana. I si t’agrada comparteix.
Deixa un comentari