Passejada literaria a Blanes

Es la darrera visitar que organitza l’oficina de turisme de Blanes.

Comencem com sempre davant de Sa Palomera, aquesta vegada parlem de les formes i de les paraules de Ferran Agulló del 1908 quant, batejarà aquest indret com l’inici de la Costa Brava, sincerament aquí es on  acabant les platges llargues per començar les cales. Aquesta frase molt polèmica, rivalitza amb San Feliu de Guíxols, que diuen lo mateix, que a Blanes.(la dona de Ferran era de Sant Feliu).

Seguint pel passeig hi troben, l’estàtua de Karl Faust, llegint. No era escrit opero va crea el Mar i Murtra jardí botànic de prestigi europeu.

20171007_182730

També comença a parlar de Joan Maragall, que passava els estius a Blanes que li servia d’inspiració per di allò: La sardana es la dansa mes bella……..

Contemplant el  monument de La Sardana i el Convent no hi havia ninguna dubte, que parlarien de Joaquin Ruyra.

Seguint, pel passeig arribem a  el monument de frare dels ocells, la guia ens llegeix, un tros “De les Coses Benignes” (on surt el frare). Del Rem dels 34 pams, que es trobar al Vilar, des de 1948, es un exvot, el primer es va perdre.

La guia introdueix a Roberto Bolaño, llegint alguna de les seves descripcions de les platges de Blanes.

En 1965 es crea els premis Recull una data important per les lletres catalanes.

Seguint per la ermita de l’Esperança, on parlem dels exvot de la gent de mar. També de l’estàtua del mestre d’aixa tot recordant la marca  Blanes fent vaixells.

En 1906 es crea El Centre Catòlic per la gent de be, el lliberals estaven al Casino, forma part de la tendència d’opinió de Blanes.

20171007_190426

Seguint pel carrer de l’Olla,  on hi havia l’impremta que Joaquin Ruyra firmava els seus llibres com el avi. També la casa de Roberto Bolaño, xilè enamorat de Blanes on va crear la seva família. Hi ha una ruta indicada amb cartell d’aquest escriptor mes llarga  fins l’estació de trens.

Acabem en el carrer Ample, on es troba la casa de Joaquin Ruyra. On m’assabento que el rellotge de lluna al van fer els frares del Convent.

20171007_191824

Com veus Blanes també acull personatges il·lustres de les lletres catalanes.

Et deixo amb el meu somriure per la setmana. Amb tanta passejada me venen ganes de gaudir de la Cuina del peix de l’art a Lloret de Mar, i la Fira del Bolet a Llagostera. I si t’agrada fes clic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: