Diada a Blanes

Aquí els actes per la Diada van començar el divendres amb una visita d’algunes cases i negocis que van fer “Els Americanos”. Els homes   emigraven a Amèrica perquè la  fil·loxera  els va deixar sense feina. Els Americanos eren els que van tornar rics, els que tornaven sense fortuna eren “els Espantats”. Aquí casi totes les famílies estaven emparentades. L’Aitor que era els que explicava la relació ho sabia molt bé, treballa a l’arxiu.

Al Passeig estava  la “Fira de Sabors” amb productes de aquí.

 

20160909_201445

Vaig  veure a Nuria Feliu, no amb podia perdre la seva actuació. Va se espectacular com recitava uns versos de patriotisme català, amb força,  per animar a tots a cantar i estar orgullosos del nostre petit País.

L’alegria que desprenia la Nuria, no fa oblidar que la seva infantesa hi havien las cartilles de racionament que van circula fins 1953 cosa que ningú parla i donen per fet el estat de benestar que tenim.

El dissabte vam passejar pel centre de Blanes on van transformar algunes tendes com eren en el temps dels “americanos”. Les enramades, ball de festa on la dona podia  treure a l’home. Vaig  comprar el llibre  “Indians” per saber mes coses.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En una taberna vaig prendre el típic “Mojito” que em va transportar a un viatje a Cuba  ¡Quins temps tan bons!.

Del llibre “Indians” o americanos he après molt, com: l’emigració fa ser força organitzat i planificat, els catalans rarament marxaven a l’aventura. Hi ha paraula com fadristerns fills no declarats hereus de propietats familiars. ¡Com feien el cabotatge, es molt interessant!. La construcció del primer tren a la península va ser Barcelona-Mataro 1848 promogut per l’’Indià Miquel Biada Bunyol que també havia participat del primer tren a Cuba. El bàsquet fa 100 anys era un esport desconegut va venir de Cuba  va ser introduït  pel pare Eusebi Millan en l’Escola Pia de Sant Antoni de Barcelona formen en primer equip al 1922. Entre m olts d’altres indians cal destacar l’indià de Calonge Artur Mundet, que va donar 40 milions de pessetes de l’època per construir les llars Mundet . Com veus es molt curiós.

Bé,  la Diada de Catalunya, amb polèmica per la descentralització la vaig gaudir per la tele, vaig bategar, i amb el cor estava allí. mes no hagués aguantat la calor

https://www.youtube.com/watch?v=OQIFdFC9d1w
11 sept. 2016 – Subido por La Vanguardia

Más de 500 mil catalanes han llenado el centro de Barcelona para reclamar un estado propio para Catalunya

Per  Blanes l’Ajuntament i els pescadors han organitzat la “Quinzena Gastronòmica de la Gamba” i col·laboren restaurant però nomes un “El Sentits” te el menú.

Be a mi sols em resta deixar-te el meu somriure per la setmana

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: