Menús de Guerra

L’exposició  “Menús de guerra” a Blanes, tenia un perquè que us desvelaré. Comença a Barcelona, es itinerant. En la seva inauguració vam escoltar com comença la cuina catalana amb cuiners de prestigi com Ignasi Domènec, que es va 20151023_19324920151023_194037formar  a Madrid, Paris i Londres on va treballa amb cuiners de prestigi . El professor Capo que feia cuina vegetariana i macrobiòtica (era naturalista). I Joan Vila (de Blanes) la seva família ha cedit molta documentació, receptes, fitxes, etc.  Aquest darrer va treballar, com cuiner, als Magatzems Jorba, si ja existien, molts anys mes tard serien Jorba Preciados, avui Corte Ingles, però això és una altra historia.

20151023_200516

Joan Vila va crear “Les Faves a la Blanenca”, que vam poder tastar acompanyades  de cava Laviret, per cert boníssimes, de cuinar-les es va encarregar al restaurant “La Balma” que esta ben aprop de La Casa Saladrigas on fan l’exposició.

La Generalitat els va encarregar dissenyar menús de subsistència, per afrontant la manca d’aliments basics per evitar malalties, i aprofitar tots els recursos, ja que tot era difícil i coses bàsiques com els ous eren molt cars (50 pessetes).

El Ritz  es va convertir en menjador popular. Si tothom parla de la guerra, mes ningú pensa que menjaven per tirar endavant. I la postguerra , si la gent dels anys 40 va tindre molta imaginació per poder sobreviure.20151023_193815

Sols em resta dir-vos veniu a Blanes fins al 28 de novembre i visiteu-la, val la pena, per comprendre l’evolució de la Cuina Catalana, i l’adaptació a les necessitats.   Això sempre l’ha destacat, i en son proba els seus cuiners, ara i abans mediàtics, reconeguts amb estrelles Michelin.

Demano que la poseu a les vostres agendes, l’ha gaudiu,  i feu els comentaris.

2 thoughts on “Menús de Guerra

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: