Lloret i Blanes

A Blanes comença la Costa Brava, anant direcció als Pirineus la primera vila que trobem es Lloret i comparteixen moltes coses, l’hospital, el teatre (Costa Brava Sud), però jo us voldria parlar de les carreteres.
Si, la costa és encisadora, a l’interior també, llocs am arrels, ferms i entranyables, com és el Vilar, seu de la Mara de Deu del Vilar, venerada pels blanencs, o Sant Pere del Bosc, arrelat a l’historia de Lloret, L’Angel i Les Alegries. Tot això i entorn resta en perill pel traçat d’aquesta nova autopista, res, mal mesurat, 6 kilòmetres, la C-32.
Per defensar aquest territori, ha sorgit una plataforma, per aturar la desfeta. S’ha fet una campanya per ajuntar fons, recollir signatures, les dues viles han aplegat esforços i voluntats per a veure si s’ha aconsegueix. Perquè destruir el paisatge per no solucionar els problemes diaris del seus vilatans no porta en lloc,a mes es car i la autopista al final la pagarem via peatges. Darrere de tot esta Abertis que fa l’autopista, no respecten el paisatge, no soluciona els problemes de les dues viles, perquè la carretera es podria desdoblar sense tant cost i solucionant els petits desplaçaments més habituals i tot l’any, no és un problema de l’estiu i platja.
El diumenge van organitzar una caminada per veure el paisatge que perdérem, per conscienciar-nos del seu valor natural i adiem-ho irreemplaçable. Perquè si destruïm el paisatge ¿vindran turistes?, que quedarà per les noves generacions.
Tot això, va acabar al Vilar fem un àpat baga, (fins i tot la sobrassada) la germanor va fer un dia molt especial, seguim lluitant, i desitgem que quant veniu i desfruiteu d’aquests paratges, recordeu que també tenien llocs encantadors que mereixem se coneguts: l’església al centre de Lloret, el nou teatre, el Museu del Mar, la casa Saragossa, fins i tot el Casino Costa Brava…aah i el restaurant Freu.
I ja només em queda dir-vos veniu abans no sigui tot ciment

One thought on “Lloret i Blanes

Add yours

  1. Veig que tens moltes ganes d’explicar coses. FELICITATS!
    El teu català escrit és la demostració del teu esforç, que t’honora. No oblidem que ningú ens en va ensenyar en la nostra infància.
    Procuraré seguir el bloc, tot i que no tinc massa temps.
    Endavant!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: